Dette blir et litt forhastet innlegg, men jeg har noe jeg ønsker å si. De siste dagene har vært noen grusomme dager for verden. Vi har på urettferdig vis mistet veldig mange mennesker og en hel verden ønsker å vise sympati og medfølelse. Men de siste timene, etter hva jeg har sett på facebook, så er det også en del mennesker som irriterer seg. Fordi det er så mye snakk om terroren i Paris, og veldig lite om terroren som foregikk i Beirut. Det er en del snakk om at vi bare tenker på Frankrike og at vi har "glemt" at det skjer grusomme ting andre steder i verden.

 

Dette er jeg nødt til å si at jeg reagerer litt på. Skal vi egentlig beskyldes for å ha "glemt" andre steder i verden? Skal vi beskyldes for å være urettferdige? Ettersom at media og diverse nyhets-plattformer fungerer som informasjonskilde for mange, så er det kanskje en grunn til at det var Paris vi hørte om først. Paris ligger nærmere, derfor får det kanskje størst fokus i media. For min egen del så må jeg innrømme at jeg kan være dårlig til å lese nyheter. (Jeg håper ikke at læreren min leser dette, hehe). De gangene jeg kikker innom, går jeg ofte bare igjennom de store overskriftene på forsiden. (Jeg vet, jeg er en dårlig journaliststudent). Jeg tørr gjette at det er en god del mennesker som har dette til felles med meg. Så ja, det kan faktisk hende at vi ikke hadde hørt om terroren i Beirut før du sa det. Men det betyr vel ikke at vi bryr oss noe mindre? All min medfølelse og sympati til ofrene for alle urettferdige og grusomme angrep som forekommer! 

 

Nå er ikke dette rettet mot de som har klaget på at Facebook gir oss et filter med det franske flagg, men ikke det libanesiske. For all del, det er jeg helt enig i at er feil. Men jeg synes kanskje ikke det er riktig å henvende seg til brukerne av Facebook og beskylde dem for å opptre selektivt og urettterdig. Selv har jeg endret mitt profilbilde, og har lagt til filteret med det franske flagget. Min bestevenn er fransk og jeg har gode venner og bekjente i Frankrike. Jeg ønsker å vise støtte. Dette betyr ikke at jeg bryr meg noe mindre om det som har skjedd i Beirut. At det tok tid før jeg fant ut om det  som har skjedd i Libanon betyr ikke at jeg bryr meg mindre.  Så for all del- klag til Facebook over manglende libanesisk filter, klag på skjevt fokus i media. Men ikke bruk energi på å peke fingeren på oss og si til oss at vi opptrer feil, og at vi ikke bryr oss.


  


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no
AndoraHylland
Mitt navn er Andora og jeg er full av tanker og undringer. Her kommer jeg til å dele livet mitt som journaliststudent i Stavanger.


Legg meg til som venn
Arkiv


· November 2015 · Oktober 2015 · September 2015Kategorier


· BloggSøk i bloggen
Linker


· blogg.no · Få din egen blogg!DesignDenne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.

hits